V predsezónnej príprave boli lepší hostia

Handlovskí basketbalisti sa postavili tímu z Rakúska

Handlová – Domáci basketbalisti sa pripravujú na ligu s novým tímom. Na svoj  premiérový zápas v rámci predsezónnej prípravy nastúpili s účastníkom najvyššej rakúskej súťaže SKN St. Pölten. 

Zeleno-čierni vstúpili na palubovke do prestížneho duelu s veľkým nadšením a až do druhej štvrtiny zápasu mali hru pevne vo svojich rukách.

V 15. minúte získali už dvanásťbodovú šnúru (34:22). Po zmene strán sa však celkový obraz hry otočil v prospech zohratejšieho a skúsenejšieho klubu z Rakúska, ktorý v 27. minúte zápasu ovládol duel s dvojciferným rozdielom skóre (50:63).

Na vývoji zápasu sa až do záverečného klaksónu nič nezmenilo. Domáci postupne strácali sily a kondične lepší súper si pozornou hrou a vďaka veľmi dobrej práci podkošových hráčov zaslúžene odniesol domov víťazstvo s celkovým skóre (76:91).

Fakty zo zápasu: 

MBK Baník Handlová – SKN St. Pölten 76:91 (23:16, 23:26, 12:25, 18:24)

Body za Handlovú: Clergeot 17, Sedlarevič 13, Brown 12, Aranitovič 10, Welsch 9, Dimakopoulos 5, Kadáši 4, Pipíška a Rožánek po 3

TH: 15/12 – 29/22

Trojky: 19/8 – 17/7

Fauly: 24 – 17

Rozhodovali: Tomáš Doušek, Jakub Izák, Veronika Obertová

Hlas prezidenta klubu MBK Handlová Rudolfa Vlka: 

Sami sme videli, že prvý polčas bol pomerne vyrovnaný, v druhom ako keby nám odišiel už nejaký kondičný rest. Skrátka na to sú prípravné zápasy, aby tréneri videli, na čom majú popracovať a pripraviť svojich hráčov do najvyššej súťaže. Máme totálne nový tím. Naša predstava je budovať alebo stavať na mladých, hlavne slovenských hráčoch, čo sa nám podarilo zabezpečiť. K nim sme pridružili kvalitnejších hráčov zo zahraničia, aby sa mali od koho učiť a rozvíjať svoju športovú kariéru. Ambícia nášho klubu je, aby sme sa dostali minimálne do prvého kola play-off.


Ďalšie články