Finále „Uličného“ turnaja ovládla Dedina

13. ročník Memoriálu Jana Ziaťka priniesol kvalitný futbal

Zemianske Kostoľany – Futbalová dedina opäť žila kvalitným turnajom. Už po trinástykrát sa na futbalovom štadióne konal Memoriál Jana Ziaťku za účasti turnajových „mančaftov“ zo štyroch miestnych častí obce – Kolónia, Domovina, Podhora a Dedina. 

„Tento Uličný turnaj je venovaný nášmu rodákovi a veľkému priaznivcovi kostolianskeho futbalu Janovi Ziaťkovi, ktorý počas svojho života veľmi pracoval na tom, aby sa ten kostoliansky futbal rozvíjal,“ uviedla starostka obce Jana Školíková počas finálového zápasu.

„Ja som s pánom Ziaťkom chvíľu spolupracoval a počas jeho aktívnej činnosti som sa od neho veľa naučil. Aj napriek tomu, že väčšinu času pôsobil v rozhodcovskom prostredí, môžem si dovoliť povedať, že futbal videl trochu inak ako my,“ pripomenul športový manažér futbalové klubu TJ Slovan Zemianske Kostoľany Marián Rybár.

Podľa jeho slov sa Ziaťko okrem aktívnej rozhodcovskej činnosti podieľal na rozvoji miestneho futbalu aj ako obetavý funkcionár, ktorý dodnes zanechal v srdciach futbalistov a fanúšikov v bašte futbalu výraznú stopu.

Na jeho počesť už po trinástykrát obnovili staré stretnutia bývalých futbalistov exhibičným futbalovým turnajom, ktorý sa hral vyraďovacím spôsobom. Do finále pohárovej súťaže sa prebojovali výbery miestnej časti Kolónia a Dedina. V historickej tabuľke víťazov si už po štvrtýkrát zapísali pohárové prvenstvo internacionáli Dediny.

Fakty z futbalového turnaja: 

Vyraďovacie zápasy: Kolónia – Domovina 1:1- (4:2) na pokutové kopy; Podhora – Dedina 1:3. Zápas o 3. miesto: Domovina – Podhora 7:1, Finále: Kolónia – Dedina 2:3; Historická tabuľka víťazov: Kolónia (5), Dedina (4), Domovina (3), Podhora (2).


Ďalšie články