Atletický ovál je otvorený

Atletický ovál v Zátoke pokoja

 Staro-nové športovisko v Zátoke pokoja pri starom cestnom moste je otvorené pre verejnosť, ale môžu ho využívať aj atletické kluby. 

V polovici augusta v Trenčíne dokončili obnovu atletického oválu v Zátoke pokoja pri starom cestnom moste.

Erika Ságová, hovorkyňa mesta Trenčín: Niekdajší gymnazisti si iste pamätajú plochu, kde chodili na telesnej behávať. Má nový tartanový povrch, štyri bežecké dráhy, dĺžka zostala 250 metrov. Okrem toho tu pribudli ďalšie možnosti na rekreačné alebo aj atletické športovanie.

Atletický ovál ponúka možnosť skoku do diaľky, priestor na vrh guľou a na skok o žrdi. Mesto tu tiež vybudovalo 2 multifunkčné ihriská, jedno s trávnatým a druhé s tartanovým povrchom. Športovisko ale nie je pripojené na žiadne inžinierske siete a nemá vybudované sociálne zariadenia.

Erika Ságová, hovorkyňa mesta Trenčín: To znamená, že ak by tu napríklad atléti chceli organizovať nejaké preteky, tak je nutné, aby si toto všetko, samozrejme, zabezpečili. Toto športovisko je voľne prístupné pre každého a nebude oplotené. Aby som nezabudla, je tu aj zostava prvkov na workoutové cvičenie. Každý si tu môže nájsť, čo potrebuje a športovať na vzduchu.

Obnova atletického oválu stála približne 280-tisíc eur a financovali ju zo zdrojov mesta Trenčín.


Ďalšie články