Stavebné práce na Hviezde finišujú

Rekonštrukcia Hviezdy finišuje

 Plánovaný rozpočet celkovej rekonštrukcie budovy Kina Hviezda za 8 miliónov eur sa pravdepodobne dodržať nepodarí. Rozpočet stavebnej časti bol navýšený približne o 500-tisíc. 

Stavebné práce na rekonštrukcii budovy Kina Hviezda, ktoré sa začali v januári roku 2021, sa blížia do poslednej fázy.

Zuzana Kohútová, stavbyvedúca: „Robia sa interiérové maľovky, úpravy sadrokartónov, úpravy podláh a brúsenie terás. Budú sa robiť úpravy paluboviek, budú sa klásť parkety, koberce, PVC. A ešte, čo sa robí, je inštalácia javiskovej techniky.“

Hodnotu stavebných prác na rekonštrukcii odhadovali na 3,5 milióna eur. V dôsledku zdražovania stavebného materiálu bolo potrebné túto sumu navýšiť a odsúhlasiť poslancami mesta.

Erika Ságová, hovorkyňa mesta Trenčín: „Nečakali sme na riadne rokovanie, ktoré bude koncom septembra práve preto, aby náhodou nedošlo zo strany zhotoviteľa k pozastaveniu prác. Chceme, aby práce pokračovali plynulo, pretože táto investícia je naozaj veľmi dôležitá, aby bola čo najskôr dokončená. V auguste sa zišli mestskí poslanci na mimoriadnom rokovaní. Poslanci odsúhlasili v podstate bez diskusie navýšenie výdavkov na túto investičnú akciu o takmer 470-tisíc eur.“

Budova Kina Hviezda sa má stať Centrom kultúrno-kreatívneho priemyslu, ktoré je dôležitou súčasťou projektu Trenčín Európske hlavné mesto kultúry 2026. Celkovú sumu rekonštrukcie Hviezdy vrátane vybavenia interiérov, hlavných sál, kreatívnych dielní, priestorov galérie pôvodne odhadovali na 8 miliónov eur, z ktorých 7,6 milióna schválili z fondov Európskej únie. Odhadovaná suma sa navýšila približne o 500-tisíc len na stavebnej časti projektu. Z hľadiska celkového zvýšenia cien je predpoklad navýšenia rozpočtu aj v druhej časti projektu, teda vybavenia budovy. S tým by sa malo začať po dokončení stavebných prác.

Zuzana Kohútová, stavbyvedúca: „Ak nás nič neprekvapí, tak odovzdanie by malo byť 19. januára.“


Ďalšie články