Sereď postúpila do 3. kola Slovnaft Cupu

Futbalové prekvapenie sa na hornej Nitre neudialo

V dedinke Zemianske Kostoľany na Hornej Nitre sa konal futbalový sviatok. Domáci šiestoligisti privítali na svojom trávniku pred 300 divákmi piaty tím minulého ročníka Fortuna ligy a v súčasnosti lídra tretej najvyššej slovenskej súťaže – ŠKF Sereď.

Aj keď Slovenský pohár prináša prekvapenia, v Zemianskych Kostoľanoch sa nekonalo. Domáci sa po prekvapivom vyradení Lehoty pod Vtáčnikom pokúšali o ďalší zázrak, ale nakoniec súperovi podľahli rozdielom 0:3.

O vývoji zápasu rozhodli rýchle dva góly, ktoré rozvlnili sieť domácej bránky z kopačiek Púchla (6´) a Vantruba (10´). Obraz hry sa po dvojgólovom vedení treťoligistu nezmenil ani v druhom polčase. Svoju streleckú bilanciu v klube si vylepšil hosťujúci Pavlovčík, ktorý ukážkovým gólom po peknej kombinačnej akcii rozhodol v (68´) o celkovom výsledku zápasu.

V pohárovom zápase, v ktorom sa futbalová bitka musela divákom páčiť, dominovala kvalita favorizovaného lídra tretej ligy. Porazenému domácemu celku však nemožno uprieť bojovnosť, ktorú predvádzali v obidvoch polčasoch na zelenom koberci. Seredskí futbalisti nakoniec po trojgólovej nádielke a kompaktnom výkone zaslúžene postúpili do tretieho kola Slovnaft Cupu. V ďalšom kole ich vyzve víťaz zápasu Solčany – Rača Bratislava.

Hlasy trénerov po zápase:

Marek Beka – Zemianske Kostoľany:

Tak v prvom rade si myslím, že to bol pre chalanov zážitok hrať s takým súperom a zároveň to bola pre nich odmena po úspešnom prvom kole, v ktorom sme vyradili favorita Lehotu pod Vtáčnikom. Súper dnes na trávniku ukázal svoju kvalitu, hrajú vyššiu súťaž a gratulujem im k postupu do tretieho kola. Myslím si, že naši chalani sa za predvedený výkon nemusia hanbiť. Som rád, že ich skalní fanúšikovia po skončení zápasu odmenili potleskom.

Eduard Pagáč – Sereď:

Priebeh celého zápasu bol ovplyvnený tým, že sme dali dva rýchle góly a potom už ten zápas viac-menej bol z našej strany taký údržbový, v ktorom sme zbytočne šetrili sily. Na chalanoch mi dnes vadilo najviac to, že divákom neukázali to, kvôli čomu prišli na futbal. Čakal som od nich viac, aj napriek tomu, že nám v kádri chýbali nejakí hráči, na to sa nemôžem vyhovárať. Výkon niektorých hráčov ma utvrdil v tom, že musia na sebe tvrdo pracovať.

Fakty zo zápasu: 

TJ Slovan Zemianske Kostoľany – ŠKF Sereď 0:3 (0:2); Góly: Maroš Púchlo (6´) 1, Tomáš Vantruba (10´) 1, Matúš Pavlovčík (68´) 1. Pred 300 divákmi rozhodovali: Alexander Fúsek, Róbert Šandrik (1. asistent).


Ďalšie články