Dedinka Bukovec oslavuje 430 rokov

Obec Bukovec v myjavskom okrese si pripomína 430 rokov od prvej písomnej zmienky. Foto Ela Cintulová

BUKOVEC – Dvojdňový bohatý program odštartuje už dnes podvečer formácia Kabát revival a po nich Country Ralboch Band.

Obec Bukovec sa nachádza v okrese Myjava. V tomto období si pripomína 430. výročie prvej písomnej zmienky. „Tá prvá písomná zmienka bola 12. 6. 1592, ale v júnovom období sme sa nedostali k nejakým oslavám, takže v tomto roku na konci letnej sezóny pripravujeme v celku také pekné podujatie, kde si chceme pripomenúť tieto dni,“ vysvetlila Marcela Pavesková, starostka obce.

Na oslavy, prezentované ako Dni obce, pozvali všetkých rodákov. Hlavne tých, ktorí sa odsťahovali a v obci už trvale nežijú.

„Program je pripravený na dva dni. Dnes v piatok bude taký veselší, druhý deň bude taký zase bohatší a taký kultúrnejší. Budú tam vystupovať, samozrejme, naše domáce skupiny, spevácke skupiny, cirkevný zbor, takže sa vcelku tešíme a dúfam, že ľudia prijmú pozvanie, nájdu si čas a vrátia sa do svojej rodnej obce,“ predstavila program Marcela Pavesková.

V rozhovore pre Terajšok prezradila, že sa na víkendovú slávnosť teší. Poďakovala sa predchádzajúcim starostom a pripomenula, že každý z nich urobil kus práce, ktorá viedla k tomu, že Bukovec je dnes modernou obcou.

„Ja by som sa chcela poďakovať aj nášmu rodákovi pánovi Danekovi, ktorý napísal k 400. výročiu obce nádhernú brožúru, kde zhrnul od úplného počiatku až po posledné obdobie celú históriu Bukovca a som naozaj vďačná, že si našiel čas a spísal všetky tie fakty,“ dokončila starostka.


Ďalšie články