Škrtelov návrat do Ráztočna spôsobil ošiaľ

FK Hajskala Ráztočno – OFK Slávia Chrenovec - Brusno 5:4 (3:1)

Ráztočno – Bývalý kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel si po 27. rokoch opäť obul kopačky a pred tisícsedemstovou kulisou pomohol FK Hajskala Ráztočno debutovým hlavičkovým gólom k víťazstvu nad OFK Slávia Chrenovec 5:4.

Bývalý stopér Liverpoolu, Zenitu Petrohrad či Fenerbahce Istanbul si debut v zápase 8. ligy „A“ Oblastného futbalového zväzu Prievidza užíval počas celého majstrovského zápasu. Po vyhratom zápase sa však médiám priznal, že nečakal, že to bude po fyzickej stránke pre neho až také náročné.

Dôležitosť susedského derby si uvedomoval aj tréner domácich Roman Škrtel, ktorý tesne pred úvodným hvizdom rozhodcu priznal zvýšenú nervozitu a napätie v hráčskej kabíne:„Chalani hrávajú na amatérskej úrovni. Niektorí boli viackrát na toalete, ale verím, že to zvládnu. Máme aj skúsených hráčov, ktorí ich určite podržia.“

V dramatickom derby, v ktorom hostia stiahli z nepriaznivého vývoja zápasu 1:5 na rozdiel jediného gólu, sa aj vďaka úspešnému štvorgólovému strelcovi Patrikovi Habánikovi musel neočakávaný priebeh zápasu každému páčiť až do konca.

„Hralo sa mi super, nejaké súboje som povyhrával a som nesmierne šťastný, ale bol to ťažký zápas,“ opísal svoje pocity po prehratom zápase kapitán Chrenovca Patrik Habánik.

„Deväť gólov. Ľudia si prišli na svoje. Dobre, že sa to už skončilo, už toho bolo fakt veľa. Nezdá sa to, aj tá táto liga má svoje tempo a hlavne, keď pravidelne netrénujete.“ vravel po zápase vyžmýkaný debutant s číslom 37 na chrbte Martin Škrtel, ktorý hrával vo svojom materskom klube do desiatich rokov.

FK Hajskala Ráztočno – OFK Slávia Chrenovec – Brusno 5:4 (3:1); Góly: Miroslav Bilčík 1, Peter Gregor 1, Martin Škrtel 1, Ján Kerata 1, Marcus Poliak 1 – Patrik Habánik 4. Pred 1 700 divákmi rozhodovali: Tomáš Nagy, Jozef Sliepka (1. asistent) a Michal Híreš (2. asistent).


Ďalšie články