Nováčik ťahal za kratší koniec

FK Iskra Nováky – TJ Priehrada Udiča 3:1 (1:0)

V druhom kole 6. ligy v skupine Sever ZsFZ si ambiciózny celok FK Iskra Nováky poradil na domácom trávniku s nováčikom z Udiče a po víťazstve 3:1 sa usadil na čele tabuľky.

Obe mužstvá predviedli na úvod sezóny oku lahodiaci futbal. Od začiatku stretnutia boli domáci aktívnejší a už v 8. minúte sa po úspešnom pokutovom kope strelecky disponovaného Botku ujali vedenia. Napriek tomu, že celý prvý polčas sa niesol v réžii domácich, na ukazovateli skóre sa už nič nezmenilo.

V druhom polčase si sebavedomí Nováčania po pekných futbalových akciách vylepšili svoju streleckú bilanciu. Najskôr rozvlnil sieť súperovej bránky v 69. minúte domáci Botka a skóre na 3:0 upravil v 77. minúte Uhliar. V závere stretnutia sa hostia snažili gólom Drblíka v 86. minúte zdramatizovať zápas, keď znížili na rozdiel dvoch gólov. Ale to bola posledná bodka v tomto zaujímavom futbalovom stretnutí.

FK Iskra Nováky – TJ Priehrada Udiča 3:1 (1:0); Góly: Peter Botka 2, Ján Uhliar 1 – Tomáš Drblík 1. Pred 100 divákmi rozhodovali: Vladimír Fabian, Marián Kašička (1. asistent) a Marián Dragula (2. asistent).

Hlasy po zápase:

Peter Síkela (Nováky): „Chalani to dnes zvládli, nechali tam srdce, bojovnosť, nasadenie, takže z pohľadu trénera si myslím, že tri body zostali zaslúžene doma.“

Pavol Rosina (Udiča): „My vieme hrať omnoho lepšie, dnes sme podali slabý výkon, ale trochu nám chýbalo aj šťastie. Dali sme dve tyčky. Taká nováčikovská daň by som povedal.“


Ďalšie články