Splnený zlatý sen

Partizánčanka Natália Mikulášová sa stala majsterkou Európy v tlaku na lavičke

PARTIZÁNSKE, BUDAPEŠŤ – Partizánčanka Natália Mikulášová sa stala majsterkou Európy v tlaku na lavičke. V maďarskom hlavnom meste Budapešti jej k vytúženému zlatu pomohla správna stratégia a výkon 115 kg.

Po strieborných úspechoch z Majstrovstiev Európy v silovom trojboji v Plzni a Majstrovstiev sveta v tlaku na lavičke v Kazachstane si Natália Mikulášová siahla aj na úspech najvyšší.

V sobotu 6.8. sa jej na vrcholnej súťaži v Budapešti podarilo zúročiť dlhoročnú drinu v tréningoch a vo svojej kategórii do 63 kg vybojovala zlatú medailu.

Pozrite si Natáliin zlatý pokus a slávnostný ceremoniál na Majstrovstvách Európy v tlaku na lavičke Zdroj: European Powerlifting Federation a Natália Mikulášová.

Krátko po svojom víťazstve poskytla Terajšku prvé zlaté dojmy.

„Čo sa týka pocitov a dojmov, som nadšená, poctená a trochu dojatá. Po súťaži viac unavená a hladná, ale to sa rýchlo dalo do poriadku a teraz si to konečne všetko plne uvedomujem. Je to môj životný úspech, nešlo síce o najväčší výkon mojej kariéry, tým je 121 kg z jarnej časti tohtoročnej sezóny, ale 115 kg nám včera na zlato stačilo,“ prezradila zlatá Natália Mikulášová.

„Bol to boj do posledného pokusu s Islanďankou a Švédkou, ale za pomoci správnej stratégie to vyšlo a mohli sme si vypočuť slovenskú štátnu hymnu. Určite musím poďakovať slovenskej asociácii kulturistiky fitness a silového trojboja, že som mohla štartovať a štátnemu trénerovi Stanislavovi Januškovi, ktorý zo mňa dokázal urobiť majsterku Európy. Je to z veľkej časti jeho zásluha,“ poďakovala silová trojbojárka z Partizánskeho.

Na fotografii vo fotogalérii je zľava Martin Cipka asistent trénera, zlatá reprezentantka Natália Mikulášová v hmotnostnej kategórii do 63 kg,  Lenka Stískalová reprezentantka z Piešťan, ktorá vybojovala bronz kategória do 57 kg, Patrícia Slížová, reprezentantka z Rimavskej Soboty získala zlato do 84 kg a štátny tréner Stanislav Januška.


Ďalšie články