Trenčín zlomil negatívnu sériu

Artur Gajdoš oslavuje prvý gól v seniorskom futbale

 TRENČÍN – Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v domácom zápase 4. kola Fortuna ligy nad MFK Zemplín Michalovce 3:1. Trenčania zvíťazili vôbec prvýkrát v sezóne a rovnako to boli aj prvé góly v tomto ligovom ročníku. 

Trenčín chcel vo svojom štvrtom ligovom zápase konečne streliť vytúžený gól. Na gólové šance bol na treťom mieste ligy, hneď za Slovanom a Dunajskou Stredou, avšak doteraz chýbala efektivita . Už pri prvom rýchlom útoku v zápase sa po krásnom centri Demitru presadil v 4. minúte Gajdoš a ukončil negatívnu sériu bez streleného gólu. V 14. minúte sa hnal do šestnástky hosťujúci Marcin, ktorý bol atakovaný Maduom. Hlavný arbiter Kružliak najprv neposúdil zákrok ako faul, no napokon po prezretí systému VAR ukázal na biely bod. V 16. minúte vyrovnal na 1:1 z pokutového kopu Da Silva.

Ten istý hráč mohol v 23. minúte poslať svoj tím do vedenia, no lopta zázrakom minula bránu. V 36. minúte prenikol do šestnástky Soares, ale podarilo sa mu trafiť len stred brány, kde bol brankár hostí Kozhukhar. Skóre sa nemenilo ani v 43. minúte po projektile Lavrinčíka spoza šestnástky.

V úvode druhého polčasu prichádzali šance z oboch strán. V 53. minúte po priamom kope Gajdoša sa dostal k lopte Stojsavljevič, ktorý napálil tyčku, chýbalo len športové šťastie. V 67. minúte to Trenčanom konečne padlo, keď sa strelou z hranice pokutového územia presadil Madu.

V závere nechýbala domácim aktivita, ktorá bola odmenená tretím gólom, kedy skóroval Pires. Pod Hradom Matúša Čáka tak mohli prvýkrát v sezóne oslavovať po víťazstve 3:1.

Ohlasy po zápase :

Marián Zimen, tréner AS Trenčín

„Do zápasu sme vstúpili dobre. Súper sa dostával do nepríjemných situácií a som rád, že sme to ustáli. V druhom polčase sme pokračovali v tých princípoch, ktoré sme si zadali a prinieslo nám to úspech. Verím, že hráči uchopia to sebavedomie a budeme pokračovať ešte v lepších výkonoch.“ 

Artur Gajdoš, autor prvého gólu

„Prvý gól za mužov chutil výborne. Predchádzajúce zápasy sa nám nedarilo strieľať góly, ale v tréningu sme sa tomu venovali a dnes sa nám to podarilo trikrát. Verím, že budeme v takýchto výkonoch pokračovať aj naďalej a toto víťazstve je aj taká úľava.“


Ďalšie články