Sociálne byty musia rekonštruovať

Rekonštrukcia prvej z dvoch bytoviek je v súčasnosti úspešne dokončená, obyvatelia sa do vynovených priestorov vrátili v polovici júna tohto roku

„Ide o projekt, v rámci ktorého sú komplexne rekonštruované dva bytové domy na Trokanovej ulici č. 234 a č. 236, kde je zázemie na sociálne bývanie, komunitné centrum, útulok a nocľaháreň,“ povedal Marek Hrin, hovorca mesta Myjava.

Rekonštrukcia prvej z dvoch bytoviek je v súčasnosti úspešne dokončená, obyvatelia sa do vynovených priestorov vrátili v polovici júna tohto roku.

„Okamžite sa začala aj rekonštrukcia druhej bytovky č. 234, tam sú práce momentálne v plnom prúde, aby sa to stihlo do termínu ukončenia projektu, ktorý je naplánovaný na tento október,“ upresnil hovorca Marek Hrin.

V rámci komplexnej rekonštrukcie bytoviek kompletne zatepľujú obvodový plášť budovy, opravujú strechu, vymieňajú otvorové výplne, elektroinštaláciu a vykurovanie.

Ako informoval hovorca mesta, nejde len o stavebnú časť, ale súčasťou projektu je aj vypracovanie dokumentu pod názvom Systém prestupného bývania.

„Tento projekt definuje postupy sociálneho bývania formou nájomných bytov. Úlohou dokumentu a zaškolených pracovníkov je naučiť ľudí bývať, pretože tieto bytovky sú určené aj pre marginalizované skupiny občanov,“ dokončil rozprávanie hovorca mesta.

Projekt je financovaný z fondov Európskej únie, konkrétne z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a Operačného programu Ľudské zdroje.


Ďalšie články