Modernizácia športovej infraštruktúry

Športoviská vhodne doplnia areál, v ktorom doteraz chýbali

MYJAVA – Nové možnosti športovania v kopaničiarskom kraji. Po dokončení projektu sa športový areál rozrastie o dva tenisové kurty s antukovým povrchom a tribúnou a jedno viacúčelové ihrisko s umelým povrchom.

Mesto Myjava vypracovalo projekt s názvom Modernizácia športovej infraštruktúry Myjava. Na realizáciu získalo finančný príspevok z Fondu na podporu športu vo výške 107 088 eur. Terajšok o tom v rozhovore informoval hovorca mesta Marek Hrin. Projekt samospráva spracovala a predložila na posúdenie v marci tohto roka. V týchto dňoch je na mieste realizácie čulý stavebný ruch a práce napredujú.

„Ide o doplnenie športovísk v športovom areáli na ulici Milana Marečka,“ povedal Marek Hrin. Projekt financujú aj z Fondu na podporu športu vo výške 107 088 eur. „Celkové náklady na túto investičnú akciu sa pohybujú vo výške 214-tisíc eur, čiže zvyšok financuje mesto,“ upresnil hovorca mesta.

Športový areál sa rozrastie o dva tenisové kurty s antukovým povrchom a príslušného zázemia, teda tribúny a objektu, v ktorom sa budú nachádzať šatne a sociálne zariadenia. Súčasne budujú aj jedno viacúčelové ihrisko s umelým povrchom.

Tieto športoviská vhodne doplnia areál, v ktorom doteraz chýbali. „V súčasnosti je projekt v realizačnej fáze tak, aby sa do augusta stihlo všetko ukončiť a športoviská mohli začať slúžiť verejnosti a členom Telovýchovnej jednoty Spartak Myjava,“ dodal hovorca mesta.


Ďalšie články